dinsdag, juli 31, 2007

Blind Date


Enkele weken geleden had ik een blind date. Mijn allereerste ooit! Spannend!
Een vriend van een vriendin van de zus van een collega. Jaja, het gaat ver terug. Aanvankelijk wou ik nog nee zeggen, ik durfde niet. Maar toen dacht ik waarom ook niet, wees niet zo'n mietje.

En dus stond ik op een zaterdag bij de ingang van de bioscoop te wachten. Een kwartier voor aanvang van de film hadden we afgesproken en ik arriveerde natuurlijk veel te vroeg, waardoor ik tijd genoeg had om zenuwachtig te worden. Elke persoon die naar me toe wandelde kon wel dé blind date zijn. Maar alle personen waren met twee of meer, dus eigenlijk kon niemand van hen het zijn.
Plots kwam hij dan toch aandraven. Blauwe ogen, wat donkerder haar, zelfde lichaamsbouw als ik. Terwijl we richting kassa wandelden besloten we dat we Ocean's 13 zouden gaan zien. In de rij maakten we kennis. Hij bleek leraar te zijn, o.a. in economie en geschiedenis. Ook tijdens de reclame praatten we nog volop verder.
Vervolgens werd de film vertoond. Aangename film, niet geweldig, niet geweldig slecht. Het einde van de film brak aan en de eerste naam van de aftiteling verscheen nog maar op het scherm toen hij zijn jas nam en recht stond, al zeggende dat het een leuke film was. Het was zelfs nog donker! Maar ik stond dus ook maar op. Op mijn vraag besloten we nog iets te drinken. Hij betaalde. Ik betaal de volgende ronde dan wel, dacht ik nog. Maar toen de glazen eenmaal leeg waren, moest hij niets meer hebben. Hij moest namelijk de volgende dag vroeg op. "Oei, en dat op een zondag?" zei ik nog. Ja, voor het werk.

We wandelden richting parking en eenmaal bij mijn auto gearriveerd wou ik mijn hand uitsteken ter afscheid. Geen gekus voor mij, zo ben ik niet. Maar hij was blijkbaar geen van beiden. Hij wandelde gewoon door, keek half om en stak achtelings zijn hand in de lucht, al mompelend "Dag he." Geen tot ziens. De hint was duidelijk.

Pas toen ik in mijn auto zat begon het te dagen hoe duidelijk de hint was. Hij moest morgen vroeg op voor zijn werk? Welke leraar moet op een zondag in het midden van de zomervakantie vroeg op voor zijn werk?

Anyway, om 22:30 uur was ik alweer thuis op mijn zaterdagavond. Niet bijster geslaagd dus. Maar dat is niet erg. Ik zag er al geen ruime toekomst in.

Labels: