donderdag, augustus 26, 2004

De nieuwe man / De zagende vrouw

Eén van mijn opdrachten tijdens de afwezigheid van mijn ouders, was om de Libelle te kopen. Bij gebrek aan beter bladerde ik tijdens een toiletbezoek eens door het vrouwentijdschrift. Ik las een artikel getiteld 'Niet zo Nieuw, die man'.

Het artikel vertelt:
Een recent VUB-onderzoek naar de tijdsbesteding van de Vlamingen wees uit dat minder dan 10 % mannen ook typisch vrouwelijke taken op zich neemt. "En toch zetten Vlaamse mannen- en vrouwenbladen die nieuwe man flink in de bloemen", besluit communicatiewetenschapster Els Van Dingenen in haar scriptie. "Ze schetsen een beeld waarin het lijkt alsof de traditionele man passé is, maar in werkelijkheid vertegenwoordigt de nieuwe man nog steeds een erg kleine minderheid." Klussen in huis blijft dus een typisch mannenwerkje. Poetsen en koken neemt zij voor haar rekening. De nieuwe man bestaat blijkbaar vooral op papier.


Belachelijk. Dus de man moet klussen én poetsen en koken om eindelijk eens iets goed te doen? Het wordt hoog tijd om de rollen eens om te draaien. De term 'De nieuwe vrouw' moet maar eens ingevoerd worden. Elke vrouw die wil dat haar man een zogenaamde 'nieuwe man' moet zijn, moet zelf ook maar een 'nieuwe vrouw' worden. Hij zal dan poetsen en koken, terwijl zij het gras maait, de lekkende kraan herstelt, afgewaaide dakpannen terugplaatst, en al die andere huishoudelijke klusjes doen. Het moet niet allemaal van de man alleen komen! En die vrouwenbladen moeten zich wat minder bemoeien met het huishouden van anderen! Potverdrie!

5 Comments:

Blogger Nadine said...

Volledig gelijk! Als vrouwen roepen dat hun man wat meer huishoudelijk werk moet doen, moeten ze zelf ook bereid zijn de mannenklusjes over te nemen. Maar ja: dat is niet politiek correct om zoiets te zeggen he...

3:54 p.m.  
Blogger Damon said...

Dan zijn wij maar politiek incorrect ;-)

4:07 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Chouke: de kraan lekt, de vuilbakken moeten buitengezet, de vloer gestofzuigd, het putteken van den douche zit vol met haar en het wasmachien moet ontwatert worden...

T.

6:59 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik ga volledig akkoord (y)

Carree

1:32 p.m.  
Blogger Br@m said...

En zo is het maar net :D

7:01 p.m.  

Een reactie posten

<< Home