vrijdag, september 10, 2004

Foodfight

Hier ben ik weer met reality tv getater. In dat soort tv programma's zorgen de kleinste dingen voor de grootste rellen. Het viel me dinsdag op dat die kleinste dingen meestal met voedsel te maken hebben... Eigenlijk zijn al die rellen dus gewoon foodfights... but not as we know it!

Een kort overzicht uit het 'Voedsel-lexicon der reality tv':
  • Spaghetti: Geeft vooral vonken als je in een huis opgesloten zit en de kandidaten hun 2 nieuwe medespelers dwingen om apart aan een klein tafeltje, gescheiden van de originele groep, hun spaghetti te eten. (Big Brother 1 (BelgiĆ«))
  • Rijst: Vooral leuk als 2 dartele meisjes op een hongereiland deze voedselsoort verstoppen bij wijze van grap. De hel barst los! (Expeditie Robinson)
  • Bananen: Gooi een tros bananen op een eiland bewoond met Belgen en Nederlanders en enkele dagen later is het er te klein voor de vechtende meute die als uitgehongerde bavianen te keer gaan over 2 bananen. (Expeditie Robinson)
  • Pannenkoeken: Zeg nooit, maar dan ook nooit tegen een blonde kalle met een dikke kont dat ze een beetje bijgekomen is (bij wijze van grap) terwijl je haar een bordje pannenkoeken aanreikt. De blonde kalle zal niet alleen hysterisch beginnen janken, maar de hele groep keert zich ook tegen jou en gooit je als eerste eruit! Dat zal je leren pannenkoeken met ijs en chocoladesaus voor ze klaar te maken!!! (De Werf)
  • Kippen: Gooi een stel van deze beesten op een eiland. Amok verzekerd! Vrouwen slaan door omdat hun leider er eentje wil slachten. (Expeditie Robinson) En andere vrouwen trekken elkaar bijna de haren uit het hoofd, omdat de ene vegetarisch is en de kipjes liefkoost en de andere daar hoegenaamd niet tegen kan. (Survivor: Outback) Als je ze dan toch namen wil geven, noem je je drie kippen gewoon Breakfast, Lunch en Dinner. (Survivor: Marquesas)