zaterdag, januari 08, 2005

Moord Mysterie

In mijn vorige post had ik het er reeds kort over: mijn nieuw online spelletje.

In navolging op 'Murder in Small Town X', 'The Murder Game' en, elke zondagavond op VTM, 'De Perfecte Moord', heb ik zelf ook een moordverhaal in elkaar gestoken. Tien amateur detectives gaan online op zoek naar een online gepleegde moord...

Het openingshoofdstuk:

8 januari 2005
19:55 uur ten huize Engelen


Op haar slaapkamer zit Lizette voor het beeldscherm van haar computer, haar ogen nog wat rood van haar huilbui twee uur eerder. Gedachten dwarrelden door haar hoofd... Waarom was haar vader plots zo'n irritante rotzak geweest? Gunde hij het haar niet om gelukkig te zijn misschien?
Ze keek opzij. Naast haar, op het bureau, stond een flesje 'True Star' parfum dat ze met kerst van haar vader had gekregen. "Klootzak...", mompelde ze en met een welgemikte mep zwierde ze het flesje van het bureau. Het overleefde de klap niet en spatte uiteen.

Haar ouders zaten ondertussen beneden in de woonkamer tv te kijken, doch geen van beiden was met hun gedachten bij de zoveelste heruitzending van 'Friends'. Veel viel er namelijk niet te lachen. Ze staarden allebei maar wat voor zich uit.
Margot brak uiteindelijk het stilzwijgen:"Waarom moest je nu zo overdreven reageren, David? Dat was toch voor niets nodig?"
"Ik...", begon David, maar hij maakte zijn zin niet af, want ze hoorden boven plots hard gegil en een luide klap! Margot en David sprongen recht en liepen de trap op. David kwam als eerste op zijn dochter's slaapkamer aan. Zijn gezicht trok wit weg. "Lizette!!", gilde hij uit terwijl hij op haar af liep. Hij raakte echter niet bij haar, want nog voordat hij zijn dochter in zijn armen kon nemen, ontving hij zelf een paar pijnlijke slagen en stortte in.
Margot hoorde heel dit tafereel afspelen terwijl ze halverwege de trap stond. Een gedaante kwam uit Lizette's slaapkamer en haar eerste ingeving was: 'Vluchten! Weg van hier! Zo snel mogelijk!' Ze draaide zich om en rende de trap af, richting voordeur... maar de gedaante snelde haar achterna. Haar luide gegil deed enkele duiven buiten opschrikken...


Wie interesse heeft, kan het verhaal en het spel hier volgen.