woensdag, november 09, 2005

Als ik in je ogen blaas...

Vorig weekend zag ik voor het eerst in mijn leven de hypnoseshow van de heer Rostelli. Ik vond het tegelijk een nieuwe maar ook een nostalgische ervaring. Want toen ik 12 jaar was, zag ik bij Jambers de enorme hype die Rasti Rostelli heette. Je zag hem mensen op een podium in slaap doen door met zijn vingers te knippen. Hij liet die mensen vervolgens een citroen eten onder het mom dat ze een "Soete Sappig Perzik" nuttigden.
Ook zijn Nederlands met Zuiders accent viel op. "Als ik in je oGen blaas, word je wakkejr."

Twaalf jaar later is er echter nog niets veranderd aan de show. Maar dat moet ook niet. Met telkens andere gehypnotiseerden krijg je toch steeds verschillende reacties en situaties. Vrouwen die zich plots aangetrokken voelen tot Rasti en elkaar uitmaken voor slet. Een man die aan een paal langs het podium gaat hangen omdat het podium 1000 graden heet is. En een vrouw die stijf als een plank op twee stoelen balanceert (voeten op de rugleuning van een stoel, hoofd op die van een andere) met een 98 kilo wegend Rasti erop.

Wat ik echter niet gezien had destijds op tv en me aardig intrigeerde, was dat sommige gehypnotiseerden midden in de show plots wakker werden. Af en toe opende er iemand zijn of haar ogen, vaak slechts 3 seconden en ze waren weer vertrokken. Maar soms ontwaakte er iemand helemaal. Een meisje van 15 bijvoorbeeld, dat verdwaasd rondkeek, haar vriendin in diepe trance zag staan en vervolgens van het podium werd gestuurd door Rasti. Ze liep meteen naar buiten en iedereen keek haar bezorgd na.
Even later opende de vriendin ook haar ogen. Net op het moment dat Rasti hen vertelde dat het podium 1000 graden heet was. Terwijl er nog vijf mensen als gekken op het podium stonden te springen en te trappelen, bekeek ze met verdwaasde blik het tafereel, geen weet van wat er gaande is. Ook zij mocht het podium verlaten en ging naar haar moeder. Toevallig vlak achter ons. Moederlief vertelde dat zij daar ook raar had staan doen op het podium, maar dochter ontkende het en geloofde er niets van... Erg intrigerend allemaal!

En hoe leuk moet het zijn om wakker te worden, denken dat je nog maar net op het podium staat en dan te horen krijgen dat er al anderhalf uur voorbij is en de show ten einde is!

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Beste webmaster,

Het is weer zover! De verkiezing van de 'Site van het Jaar 2005' staat in de startblokken. En we hebben goed nieuws voor jou. Jouw website heeft namelijk de eindselectie gehaald en maakt deel uit van de 50 genomineerde sites in de categorie 'Blogsites'.

Site van het Jaar praktisch!
Nu dinsdag 15 november publiceren we de volledige lijst van alle genomineerden in Clickx Magazine en op de website www.sitevanhetjaar.be. Van 15 tot en met 29 november kan er gestemd worden op deze site. De site met de meeste punten wordt tot 'Site van het Jaar 2005' gekroond. Maar het is zeker ook leuk meegenomen dat iedereen die zijn stem uitbrengt, kan meedingen naar onze superprijzen.

Nuttige tips
Uit onze ervaring met de vorige edities weten we dat het voor een genomineerde site loont om zijn bezoekers attent te maken op de nominatie 'Site van het Jaar 2005'. Een echt fanatieke bezoekersbasis kan je ongetwijfeld een plaatsje opleveren in de top 20! Hiervoor hebben we hieronder de nodige beeldelementen voorzien. Die kan je op je website plaatsen met een link naar de verkiezingssite (www.sitevanhetjaar.be). Je kan deze beelden hier downloaden http://www.sitevanhetjaar.be/banner. Je trouwste bezoekers mailen is een andere optie. Let wel: hou uiteraard rekening met de privacy-wetgeving terzake!

Noteer maandag 12 december in je agenda
We reiken de prestigieuze awards uit op maandagavond 12 december (vanaf 20u). Noteer deze datum goed, want we nodigen jou en je partner uit op dit event. Hou die avond alvast vrij. Praktische informatie over de uitreiking in Carré (Willebroek) volgt!

Veel succes gewenst met de verkiezing!

Clickx Magazine

PS: Nog belangrijke vragen waar je geen antwoord op weet? Surf dan even naar www.sitevanhetjaar.be. Daar vind je vanaf dinsdag alle uitleg en het reglement.

1:37 p.m.  

Een reactie posten

<< Home