woensdag, februari 22, 2006

Het kind is niet ziek...

Op mijn werk moet ik de telefoon af en toe beantwoorden als mijn omringende collegas in vergadering zijn. Wat dus eigenlijk 8 uur per dag is. :/

Vandaag kreeg ik zo onder andere iemand aan de lijn die W wou spreken. W zit nog maar pas naast mijn bureau en zijn telefoon is nog niet verhuisd.
Verder kreeg ik tweemaal een Italiaan aan de lijn voor J. Zijn naam kon ik niet verstaan. Ook de tweede keer niet. Waarom hebben die buitenlandse mensen altijd zo'n lange en ingewikkelde namen? En waarom spreken ze zo snel Engels? Met een accent?

Ennieweej, later op de dag weer telefoon. Weer niemand in de buurt. Weer ik die dan maar opnam. Met weetikveelwie uit weetikveelwaar (het was gelukkig wel in het Nederlands). Of ze K kon spreken.
Damon:"K zit momenteel in een meeting denk ik."
Weetikveelwie:"Oh en hoe lang duurt die meeting?"
Damon:"Dat weet ik eigenlijk niet... zal ik anders vragen of ze u terug belt?"
Weetikveelwie:"Als de meeting nog een uur duurt, hoeft het niet meer, maar... of ja laat anders maar, het kind is niet ziek."
Huh??
Damon:"Euh... ok dan."
Weetikveelwie:"Bedankt, dag he."
Ik moet vast een verwarde blik op mijn gelaat vertoond hebben, want een collega keek me vragend aan.
"Het kind is niet ziek.", vertrouwde ik haar toe. Als antwoord kreeg ik een even verwarde blik.

Langzaam maar zeker begon het me door te dringen dat dit niet een van de vele business telefoontjes was geweest, maar gewoon een privé telefoontje. De vrouw was waarschijnlijk de oppas van het kind van K en belde om iets te vragen, maar het was niet zo super dringend. Niet dat het kind ziek was ofzo, dus.

Dat zal het wel geweest zijn.

Maar mijn collega en ik lieten onze fantasie de vrije loop gaan. Omdat het bericht zo raar overkwam, moest er wel iets achter gezeten hebben!
"Het is vast een codetaal!" opperden we tegelijkertijd. Als K terug zou komen, moest ik haar mysterieus aankijken en de zin 'Het kind is niet ziek.' uitspreken, gevolgd door een raadselachtige knipoog. Vervolgens zou ik een zwarte aktetas vol geld of belangrijke documenten overhandigd krijgen.

Achja, je moet toch wát zo op een saaie woensdagnamiddag op je werk? Even later lagen we in een deuk om Jasmin. Ik moest iets naar J Huppeldepup (ik ben haar naam reeds vergeten) doorsturen. Maar hey, er staat geen J huppeldepup in de lijst. Zou het dan die andere J hier zijn? J Badcock? Is ze getrouwd met een Badcock en heeft ze die naam overgenomen?

Got it? Getrouwd met een bad... cock. Whahahaahahaaaaaaaaaaaaaaaa!


Whaaaaahaaaaa!