donderdag, december 29, 2005

Cleaning out my closet

Er lag een hoop gedoe naast mijn pc scherm. Tijd om het op te ruimen, dacht ik. En toen ontdekte ik allerlei dingetjes van het afgelopen jaar, legde ik het weer terug onder het mom 'Daar ga ik iets van in mijn blog zetten.'

Bij deze.

Door het opruimen van de zooi in mijn computerkast creëer ik als het ware mijn eigen mini-overzicht van 2005! Dit kwam ik allemaal tegen:
Survivor: The Interactive Game 11-02-2005
Een koopje! Dit spel van Survivor (voor de leek: Survivor is de US versie van Expeditie Robinson). Ik had eens ergens gelezen dat er twee versies waren. Een saaie en een leuke. Ik meende de leuke te pakken te hebben. Ik had het mis. Het spel ligt reeds enkele maanden onaangeroerd op een plankje.

Brief voor PC-banking 01-03-2005
Fortis nodigde me uit om aan PC-Banking te doen. Makkelijk en al. Ik heb het al eens via Dexia gehad en deed er eigenlijk geen zak mee. Toen ik het toch eens een keer nodig had, wist ik mijn code niet meer en bleek bovendien dat mijn account al niet meer bestond, omdat ik er geen gebruik van maakte. Weg ermee dus.

Uitnodiging voor opleiding 'Welvoorbereid starten' van de VDAB begin maart 2005
De opleiding ging door op 8, 10 en 11 maart. Volgens mij heb ik het destijds bijgehouden uit vrees stokslagen en celstraf te krijgen als ik niet zou gaan. Die heb ik echter niet gekregen. Bovendien heb ik nu voor enige tijd werk, dus mag de brief wel weg, I guess.

Betalingsbewijs van 49 euro 17-03-2005
Een of ander bedrijf (Global Collect) bood antivirus programma aan voor 2 jaar aan 49 euro. Laten we dat maar eens doen, dacht ik en ik maakte het bedrag over. Enkele weken later was mijn pjoeter nog steeds niet beschermd van al die enge virussen. Mail. Mail terug:"Wij hebben geen betaling ontvangen." Toch heb ik betaald, kijk het eens na. "We hebben het nagekeken en we hebben niks ontvangen." Ik naar de bank, gevraagd of het wel allemaal ok was. Ze drukten een betalingsbewijs af, dat ik vervolgens inscande en weer mailde. Uiteindelijk is het toch goed gekomen.

iTunes Gift Certificate 31-03-2005
Voor mijn verjaardag kreeg ik van de heer Br@m deze waardebon 'om eindelijk eens legaal muziek te downloaden'. Helaas was de code door een Nederlander gecreëerd en werkte het niet nadat ik mijzelf geregistreerd had als zijnde een Belg. Een nieuwe account maken en me voordoen als Nederlander hielp ook niet, want aan mijn credit card nummer zagen ze dat het niet Nederlands kon zijn. Uiteindelijk heb ik via Br@m's account moeten downloaden. Ik had zo hard misbruik kunnen maken, maar ach, ik ben te braaf.

Plastieken zakje met overschrijvingsformulier 28-04-2005
Ik ging naar de kapper. Ik parkeerde. Ik betaalde voor twee uur, dat zal toch zeker wel genoeg zijn voor naar de kapper te gaan? Ik kwam drie uur later weer op de parking aan en vond het overschrijvingsformulier in plastieken zakje achter mijn ruitenwisser. Met een smal strookje papier waar o.a. volgende bericht op staat: Wij stellen vast dat er geen geldig parkeerticket of bewonerskaart aangebracht was en u derhalve opteert voor het "halve-dag-biljet".
Ik opteerde helemaal niet voor het halve-dag-biljet! Ik heb er drie uur gestaan, wat dus eigenlijk een één-achtste-dag-biljet moet zijn. Maar soit, ik ben meteen de parkeerboete ter waarde van 12,50 euro gaan betalen. Mijn eerste boete ever is binnen!

Oproepbrief RVA 13-05-2005
Betreft: Oproeping om uw inspanningen om werk te zoeken na te gaan
BELANGRIJK: Uw aanwezigheid is verplicht. Indien U niet ingaat op deze uitnodiging, kunt u uw werkloosheidsuitkeringen verliezen
WerkloosheidsuitkeringEN? Ik wist niet dat ik er meer dan één kon krijgen!
Anyway, ik kon niet, want een week later besloot ik om naar Turkije te gaan.

Een factuur van De Hoge Rielen 25-05-2005
Eind april heb ik met een vriendin een Expeditie Robinson weekend in elkaar gestoken dat afspeelde in De Hoge Rielen. Spechtspeditie heette het en het leek net echt. Intriges ruzies en tranen, het gebeurde allemaal in 2 dagen.
Deze factuur was nog nagestuurd omdat de kurkentrekker kapotgegaan was en we (ik?) het fietsslot verloren waren.
Sinds enkele maanden geleden ligt er hier ook een videoband van de Spechtspeditie. Ik moet hem nog steeds eens opsturen... *bloos*

Envelop van HTC reizen en boekje van George eind mei/begin juni 2005
Van mijn, inmiddels befaamde reis naar Turkije. De envelop hebben we amper bekeken. Het boekje (de folder) van George heeft nog wel iets van vakantieherinneringen. George hielp ons aan een uitstap naar Dalyan, een Turks bad en een jeep. En hij heeft het boekje gehandtekend!!!

DVD met movie trailers 04-07-2005
Met Grinchy Steve, wie kent hem niet, en Cole naar de Wilkinson American Movie Day gegaan. Daar ontvingen we deze dvd met trailers van o.a. The Chronicles of Narnia, Flightplan en Chicken Little. Ik moet eigenlijk hard nadenken om te herinneren welke films ik die dag heb gezien. En zelfs dan... ah! Charlie and the Chocolate Factory. Oh ja War of the Worlds ook! En nog iets met die vrouw van Twister.

Uitgavenstaat van mijn credit card 05-07-2005
300 euro afgehaald in Eindhoven, omdat de reis naar Turkije cash op voorhand betaald moest worden (aangezien het een last-minute was waarbij ik een week later al zou vertrekken). Bovendien kostte deze geldafname me 5 euro.
Interessanter: ik herinner me nog de binnenkomst in de bank. Een goddelijk mooi jong wezen zat achter de balie en we liepen recht op hem af. Als verblind voor al de rest. Hmm... intussen nagekeken of ik dit al niet aan u toevertrouwde en jawel, dit stukje staat ook in deze blogpost beschreven.

Puzzelboek Logimix juli/augustus 2005
Een Nederlands puzzelboek vol logische puzzels. Dit was voor mijn sudoku-periode.

Misboekje van een huwelijk 08-10-2005
Een leuk boekje met schattige tekeningen van een klein konijntje dat aan een groot konijn vertelt hoeveel het van hem/haar houdt.
Mijn vroegere buurmeisje trouwde die dag. Net op de dag dat ik mijn Fotolog deed.

Abonnement volwassenen - Zwembad 18-10-2005
Dit jaar begon ik mijn goed voornemen waar te maken. Ik ben iets meer gaan bewegen! Gaan zwemmen namelijk. Mijn eerste abonnement was volgezwommen (25 beurten waren dat) en om een reden te hebben om te blijven gaan, heb ik meteen een nieuw abonnement gekocht! Dan moet ik wel gaan zwemmen, anders is het weggegooid geld! Helaas is 18 oktober ook de laatste stempel die er op staat.
Bij het medisch onderzoek enkele weken terug, vroeg de dokter of ik ergens last van heb. Ja, van mijn rug soms, vertelde ik zonder te liegen. "Doe je aan sport?" was zijn weerwoord. Zwemmen... maar dat is al lang geleden. "Zwemmen is toch heel goed voor de rug!" verklaarde Doc. Dus mijn goed voornemen is weer hetzelfde en ik ga het weer proberen waar te maken: weer gaan zwemmen it is!

Boomerang kaarten laatste weekend oktober 2005
U herinnert zich DIT vast nog. Anders ik wel! Op dat... laat ons zeggen... "evenement", nam ik ook een paar van die gratis kaartjes mee. Drie om precies te zijn. "Hoe istie?!", "Vertel me alles" en "Ja ik wil".
Zoals verwacht liggen ze hier nu nog en eindigen ze straks bij het oud papier.

Schriftje met aantekeningen
Dit schriftje had ik vorig jaar ook al, maar er waren nog bladzijden over. *bladert*
"Multi Language Coordinator - donderdag 15:00 - Plantin en Moretuslei"
Ik ging op een donderdag in februari solliciteren voor een functie in Antwerpen. De job uiteindelijk niet gekregen (er was één andere kandidaat en die was het geworden). De baan was iets van folders in alle talen nakijken en leek me wel leuk. Little did I know dat ik eind september een soortgelijke job, dichter bij huis en beter betaald zou bemachtigen.
*bladert verder*
"12:30 uur Genkerstnweg 388"
Een andere sollicitatie, waar ik uiteindelijk niet heen ben gegaan. Enig zoekwerk op de naam van het bedrijf, leverde mij resultaten die me vertelden dat het een Multi Level Marketing bedrijf was. Als de man die me belde, mij kon aannemen, zou hij extra geld via mij verdienen. Ik moet dan van mijn kant ook veel mensen zien in te palmen om zo veel geld te verdienen. Louche, dacht ik en ik belde af.
Verder vind ik nog notities over de liedjes die ik van Br@m's waardebon gedownload heb, wie er nog moest betalen voor Spechtspeditie, veel aantekeningen over een online mole game waar ik in zat en last but definitely not least: het adres van het hotel in Turkije waar ik (en Emrah (l)) verbleef.

Verder vond ik ook nog:
- een kaartje van Expo met Nijntje erop. Geen idee hoe ik daar aan kom. Volgens mij door het kopen van een Robbie Williams kalender (in maart ofzo, de kalenders zijn dan stukken goedkoper) en dit er gratis bijgekregen. Nu dan maar bij het oud papier gooien.
- Lexmark Premium Glossy Photo Paper. Zat gratis bij de nieuwe printer, maar ik heb er nog maar bitter weinig mee gedaan.
- uitgescheurd artikel uit de Libelle over mol en expeditie weekends. En ik heel het jaar maar denken dat het van mijn moeder was.

Zo. Was het interessant? Mijn bureau ziet er in ieder geval een klein beetje opgeruimder uit. Maar niet veel.

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

1 Comments:

Blogger Angel said...

Voor zover je deze link nog niet kent:

www.websudoku.com

11:30 a.m.  

Een reactie posten

<< Home