maandag, mei 16, 2005

Geluk is de herinnerde geur van bloemen

In de Libelle heeft moeder enkele maanden geleden een halfmaandelijkse kalender gevonden. Deze hangt nu bij het toilet te hangen. (Wat is het trouwens met mensen en kalenders op het toilet? Dan zit je een grote te draaien en plots merk je op "Ach kijk, Sonja is volgende week jarig!" Waarom moeten we daar aan herinnerd worden terwijl we op het schijthuis zitten?)
Anyway, dit is geen gewone kalender, nee, deze moet je elke helft van de maand omdraaien en dan staan er drie zweverige foto's met daarboven een pracht van een spreuk die je telkens moet ontroeren tot in het diepst van je hart en waarvan je moet denken: "Ja, dat is echt waar, inderdaad! Zo mooi!"
Maar come on, die van deze helft van de maand is zo'n totale bullshit (Ah, vandaar dat het bij de wc hangt!): 'Geluk is de herinnerde geur van bloemen'

Hoe dom. Ik herinner me bijvoorbeeld dat lelies best wel stinken. Goh, heb ik nu mijn innerlijk geluk gevonden?
Het is echt een van de vele snelbedachte spreuken in het kalendertje. Ik zie de Libelle-redactrices al rond een tafeltje zitten brainstormen want oh jee, we moeten nog 10 spreuken bij verzinnen om er 24 te krijgen!

Het domme is eigenlijk nog dat mensen er ook echt intrappen en het wonderlijk mooi vinden. Maar eigenlijk is het gewoon een allegaartje van mooie woorden dat in zijn geheel nergens op slaat. Zo kan ik het ook!
Men neme een zweverig substantief zoals geluk, wonder, schoonheid of passie en stelt het vervolgens gelijk aan nog een aantal woorden. Een even zweverig adjectief zoals herinnerde, mijmerende, mystieke, of fleurige bij een woord dat met je zintuigen of andere menselijke vaardigheden te maken heeft. Geur, gevoel, gedachte, herinnering of liefde bijvoorbeeld. Gooi er nog een woord achteraan van iets dat mensen mooi vinden en dat tot de verbeelding spreekt. Bloemen, zonsondergang, puppies, jonge eendjes of engelen om maar iets te noemen. Zet het allemaal samen et voilà, een nieuwe wonderlijke spreuk is geboren!

Schoonheid is de fleurige gedachte aan engelen.
Een wonder is het mystieke gevoel van jonge eendjes.

Het is echt waar, inderdaad! Zo mooi!

3 Comments:

Blogger Angel said...

Woehoe! Robbie is terug!

Een zonsondergang op een zwoele zomeravond is als het klare kloeken van een kip: aan alles komt een eind, maar meestal volgt dan een goede maaltijd.

Proost!

2:47 p.m.  
Anonymous ishku said...

Het mystieke gevoel van jonge eendjes :)

2:22 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

talked about almost all people payback his or her mortgages in timely manner together with while not fees and penalties
A leading unsecured debt nonprofit charities can expect may be individuals embracing these people regarding aid above pay day loan obligations to make sure you double this. bill a good cause suggests available have used a short-run, excessive attention mortgages this holiday season. Typically the aid organization states that 36 months previously the number of clients using them is insignificant.
szybki kredyt na dowód bez bik
szybki kredyt przez internet bez bik
http://kredytybezbiku.biz.pl
najtańszy kredyt gotówkowy
szybka pożyczka

http://kredyty-bez-bik.org.pl
http://pozyczki-prwatne.org.pl
http://pozyczki-prwatne.net.pl

2:04 p.m.  

Een reactie posten

<< Home