zaterdag, juli 02, 2005

Vakantiewerkers

Zomer. Zomervakantie. Vakantiewerkers.

In de Carrefour ook vandaag (en nog minstens 2 maanden lang waarschijnlijk). Het begon toen ik Jak 3 nergens kon vinden. Potverdorie, dacht ik nog, ik kan Jak 3 niet vinden. En dat terwijl Jak 3 voor slechts € 19,90 te koop stond volgens het foldertje. Vast weer uitverkocht, zoals alles dat daar in promotie staat. Uiteindelijk vond ik een leeg plankje tussen de PS2-spelletjes met daaronder een stickertje 'Jak 3 - € 19,90'. Om zeker te zijn vroeg ik het toch maar iemand van de medewerkers. Misschien stond er ergens nog een lading en hadden ze het nog niet aangevuld ofzo. Maar de vakantiewerkster keek me een beetje glazig aan na mijn vraag en besloot met: "Als het er niet bij staat, zal het wel op zijn."
Vooruit dan maar. Ik slofte moeder achterna terwijl ze de BBQ-benodigdheden bijeen zocht. Daar hoorde ook spek bij en dus schoven aan bij de slagerij-afdeling. Ook vakantiewerkers, twee jongens en twee meisjes (die meer voor de kaas instonden, denk ik). Eén van de jongens zorgde voor algemene hilariteit toen hij, na het wegen van een paar lapjes vlees, aan de vrouw vroeg: "Mag het ietsje minder zijn?" Whahaha, gekke vakantiewerker toch, normaal is het andersom, whahaha. Het vlees werd overigens ook goed gekneed, gevouwen en betast, maar soit, het smaakte nog steeds prima.
Ook de kassa's waren bemand door jong vakantievolk. Het een of ander ging mis met de mensen voor ons. Dus het kassameisje moest dit en dat van de totaalprijs aftrekken en dan dit doen en daarna zus en vervolgens zo. Arm meisje. Ik zou gek worden als ik duizend handelingen vanbuiten moest leren en er dingen mis zouden gaan en ik om de haverklap een hulplijn moest inroepen. Mijn hulplijn zou zijn om naar een vriend te bellen en 1 minuut te janken van de stress. Ofzo. Zij moest het stellen met een über-kassa-mevrouw.
Heel even kwam er een andere habitué voorbij trouwens. Een kassajongen. Een kassajongen met donker hip haar en dromerige blauwe ogen... ik ben zo hopeloos erg de laatste tijd.
Anyway, het kassameisje dus. Ook mijn moeder had medelijden en betaalde maar gewoon. "Ik durfde niet te vragen om met maaltijdcheques te betalen."

Eigenlijk is winkelen tijdens de vakantieperiode best wel leuk. Had ik vroeger maar vakantiewerk bij een supermarkt gedaan ipv vloerbekleding leggen...

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

„Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

Informatie
http://www.elizawashere.be

12:37 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.
[url=http://www.vakantiestart.info]
vakantiestart[/url]

5:16 p.m.  

Een reactie posten

<< Home